THE RESTAURANT IS CLOSED EVERY MONDAYS

Restaurant

A genuine institution, the Chez Janie restaurant welcomes you to a beautiful panoramic dining room and a large sunny terrace overlooking the old harbour. ​

In a warm and friendly atmosphere, share a moment of pure delight. The chef offers an authentic and gourmet cuisine made from local produce. In our restaurant, the products of the sea and the land are in the spotlight. Enjoy quality local products depending on the catch of the day and on the season.

Come and discover our new menu specialized in Seafood and seaweeds…

Since dining should be a pleasure shared by all, we propose différents menu option for the smallest to the biggest gourmet, Our wine list has been prepared with the greatest care. Let yourself be amaze with our selection

 

APPETIZERS

traditional terrine

6.90€

Sinnerrillettes & toasts

6.90€

Fish soup

(Rouille, emmental, garlic croûtons
9.00 €

Traditional Scottish smoked salmon

14.50 €

Homemade duck foie gras

15.40 €

Roscoff fine onion pie& boucané fish

12.50 €
foi gras aux algues
Tarte aux oignons rosés de Roscoff

Le banc de l'écailler

cCupped oysters

size 3 LEGRIS

x6:
9.90€
X9:
14.50€
X12:
18.00€

Whelks

La portion

7.90 €

Periwinkles

La portion

8.90 €

Pink shrimps

180g

10.50 €

Crab & Mayonnaise

Tourteaux ou araignées selon arrivage

18.60€

Dubliner prawns (400g)

En direct de Concarneau, prix sur les ardoises selon l’arrivage

IMG_2248

Le panier de l'écailler

24.50€
  • 4 Cupped oyster N°3 LEGRIS
  • 200g Dubliner prawns
  • 2 Pink schrimps
  • Periwinckles

Assiette du pêcheur

24.50 €
  • 1/2 Crab or spiny crab (depending on the season)*
  • 150g Dubliner prawns
  • 2 Pink shrimps
  • Periwinckles
  • Whelks

1/2 blue lobster & mayonnaise

price on the blackboard-
depending of fish market

Homard provenance Bretagne ou côtes Européennes (environ 450g)

Langouste Royale

12.00 € les 100g

only reservation and depending on the fish market  (environ 500g par personne)

Seafood Platters

Le Plateau de Janie / 1 pers

  • 6 Cupped oyster N°3 LEGRIS
  • 1/2 Crab (Brown crab or spiny spider crab depending on the fish market)**
  • 200g Dubliner prawn
  • 4 Pink shrimps
  • Periwinckles
  • Whelks
33.50 €

Le Plateau Royal / 1 pers

  • 1/2 Lobster from Brittany or European coast (about 450g)
  • 6 Cupped oyster N°3 LEGRIS
  • 1/2 Crab (Brown crab or spiny spider crab depending on the fish market)*
  • 250g Dubliners prawns
  • 4 Pink shrimps
  • Periwinckles
  • Whelks
54.50 €

* selon les arrivages les marées, et la météo

Menu Izelvor

(Marée basse en breton)
24.50€
  • 66 cupped oysters N°3 LEGRIS
  • Fish soup & rouille sauce
  • L'entrée du jour

***

  • Poisson de la criée du jour
  • Suprême de volaille fôrestière & frites

***

  • Mousse légère au chocolat maison
  • Crème brûlée maison
  • Riz au lait maison

Menu Uhelvor

(Marée haute en breton)
38,00€
  • 9 huîtres creuses N° 3 LEGRIS
  • Saumon fumé d'Écosse à l'ancienne
  • Foie gras maison

***

  • Choucroute de la mer
  • Filet de lotte cuisson basse température tombée de jeunes pousses d'épinards, sauce citron
  • Tournedos de bœuf (VBF, race à viande) pommes de terre grenailles rôties

***

  • Dessert au choix

Nos Desserts

Assiette de fromages & salade

8.00€

Dessert du jour maison

6.50 €

Crème brûlée maison

6.50 €

Mousse légère au chocolat maison

7.50 €

Riz au lait maison

6.50 €

Coupe colonel

Sorbet citron Sicile et Vodka
7.50 €

Coupe Normande

Sorbet pomme Verte granny & calvados
7.50 €

café ou thé grourmand

8.00 €

Profiteroles maison sauce chocolat

8.00 €
profiteroles
Chidren MENU

for childrens under 10 years old

Plat (au choix)

  • Fish of the day
  • Ham and french fries

Dessert (au choix)

  • Dessert of the day
  • Artisanal pot of ice cream
8.50 €